Weekendje weg in Rotterdam

In Nederland is Amsterdam zeker een populaire en bruisende stad om te bezoeken. Rotterdam is echter de perfecte plek om even weg te zijn van de chaos! Deze nieuw gebouwde stad werd tijdens de oorlog zwaar beschadigd en is sindsdien een stedelijke oase geworden voor liefhebbers van moderne architectuur. Veel herkenbare plekken wachten om gezien te worden, zelfs bewoond! Hier is onze gids voor een waardevolle weekendtrip naar Rotterdam!

Snelle tip: als je sneller wilt reizen, raden we aan om een ​​1-daagse reiskaart per dag aan te schaffen, zodat je zo vaak als toegevoegd snel op en af ​​elke vorm van vervoer in Rotterdam kunt stappen!

Museum Boijmans Van Beuningen taxi

Belangrijkste attracties

Markthal — De nummer één die je MOET zien als je in Rotterdam bent! Gehuisvest met elk soort voedsel dat je maar kunt bedenken, samen met een prachtige volledige muurschildering op het plafond. We ontbijten, lunchen en dineren vrijwel altijd. Alles is te goed!
Reuzenrad — pal naast de Markthal is een nieuwe attractie voor een prachtig uitzicht over de stad!
Grote of Sint-Laurenskerk — De enige gebouwen uit het middeleeuwse Rotterdam die de oorlog hebben overleefd. Mooie kerk uit de jaren 1400.
Maritiem Museum — Loop langs de oude haven die is omgebouwd tot een gratis interactief museum en neem de geschiedenis van de stad in u op.
Witte de Withstraat — Zeer populaire straat vol met bars, winkels en muurschilderingen
Het Park — Prachtige groene ruimte om te wandelen en te ontspannen
Cool District — Ook bekend als hun winkeldistrict. Tal van grote bekende winkels en restaurants.
Luchtsingelbrug — Ook bekend als de gele brug, gemaakt met gele houten flanken, persoonlijk gesigneerd door de lokale bevolking
Euromast — 185 meter hoog, met een prachtig uitzicht over de stad!

Is Rotterdam duur om te bezoeken?

Rechtstreekse treinen tussen Amsterdam Schiphol International Airport en Rotterdam Centraal treinstations duren slechts 27 minuten – iets meer dan 40 als u vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, waardoor Rotterdam een ​​goedkope dagtrip vanuit de hoofdstad is. Eenmaal daar kun je naar de meeste highlights lopen of het uitgebreide openbaar vervoer nemen. Veel van de gratis plekken van de stad kunnen wandelend of fietsend worden bezocht.

Goed nachtleven

Overal in de stad zijn relaxte café-bars, waaronder Boudewijn, die meer dan 100 Belgische bieren serveert. De lokale bevolking raadt een wandeling door de Witte de Withstraat aan vanwege de hoge dichtheid aan kroegen. Je vindt er chique cocktailbars, zoals de gin-specialist Ballroom, en informele gelegenheden. Bij De Witte Aap wisselen de kunstuitingen maandelijks.

Bron: Taxi Reserveren Rotterdam