Wat onderscheidt labels van

Alle drie de termen – labels, etiketten en stickers – worden synoniem gebruikt. Maar er is ontegenzeggelijk een onderscheid tussen deze goederen. Wat onderscheidt etiketten en etiketten van elkaar? Waar en wanneer worden labels en etiketten voor gebruikt? We beschrijven de variaties en geven advies over hoe je de meest geschikte etiketten kunt kiezen.

Het verschil tussen labels en etiketten

Labels

Een verpakking om dingen in te pakken, een sticker hier, een label daar. Er zijn etiketten in elkm soort. Etiketten en labels worden gebruikt in allerlei industrieën, waaronder kleinhandel, logistiek, gezondheidszorg, en evenementen. Maar of het nu opzettelijk of onopzettelijk is, we hebben gezien dat de zinnen label, tag, en sticker vaak door elkaar gebruikt worden. Het is niet zo schokkend dat dit het geval is. Het zijn in wezen allemaal etiketten, hoewel ze heel verschillende kwaliteiten, eigenschappen en toepassingen hebben.

Er zijn echter belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld, terwijl een sticker en een etiket meestal kleven, hoeft dat bij een etiket niet altijd het geval te zijn. Een etiket biedt ook meer druk- en aanpassingsmogelijkheden dan een sticker dat doet. Daardoor is een sticker altijd een etiket, maar niet omgekeerd. Het klinkt uiterst ingewikkeld en verbijsterend als we het zo zeggen, maar dat is het niet. We bespreken de variaties tussen labels en etiketten in meer detail.

Etiket

Het etiket op je koffer, waarop je naam, adres en telefoonnummer staan voor het geval hij tijdens een vlucht zoekraakt, is een mooie illustratie van een label. De luchthaven kan contact met je opnemen met behulp van de informatie op het bagagelabel. De etiketten op sleutels, waar je informatie over het soort sleutel noteert, zijn een andere illustratie. Bijvoorbeeld de kelder-, studeer-, of garagesleutel. Dit zijn fantastische voorbeelden van etiketten omdat ze niet kleven en er tekst aan toegevoegd kan worden. Natuurlijk zijn verzendetiketten, die je op pakjes en verzenddozen aanbrengt, een ander voorbeeld. En de polsbandjes, etiketten, en labels met eigen opschrift.

Etiketten plakken op verzenddozen, verpakkingsmateriaal, of enveloppen is een gangbare praktijk. Een verzendetiket, ook wel label genoemd, is een stuk papier met precieze gegevens over de zending en het adres, dat aan een brievenbus bevestigd kan worden. Unieke gegevens over het product staan op de etiketten. Prijskaartjes, veiligheidsrichtlijnen, en etikettering voor voedsel en drank zijn meer voorbeelden.

Stickers

Het voordeel van een sticker is dat hij vaak een eenduidige boodschap overbrengt. Voorbeelden zijn stickers met de tekst “in de bonus,” “in het geval,” “voorzichtig,” en “vloer”. Of de geweldige sticker die je kreeg omdat je op de lagere school je best deed.

Zelfklevende vellen

Niet in de laatste plaats hebben we de stickervellen. Dit zijn meestal A4 stickervellen die langs een snijlijn doorgesneden zijn om kleine of grote formaat etiketten te maken. Gewoonlijk worden adresgegevens op stickervellen gedrukt, die dan op de verzenddoos of enveloppe geplakt worden.

Belangrijke verschillen tussen etiketten en labels

Etiketten en labels verschillen vooral in de verscheidenheid aan informatie die ze bevatten. Bovendien of het product plakkerig (kleverig) is. Intelligentie is de derde component. Zowel etiketten als labels kunnen van RFID en NFC technologie voorzien worden, zodat je ze kunt volgen (traceren) of ze bijvoorbeeld voor toegangscontrole kunt gebruiken.