Gloednieuwe MacBook Air met M2 vanaf vandaag te bestellen

Vanaf vandaag, vrijdag 8 juli om 14 uur, is de geheel vernieuwde MacBook Air met M2 te bestellen bij Apple. Op vrijdag 15 juli zal de Apple Macbook wereldwijd bij klanten arriveren. De splinternieuwe MacBook Air is supercharged door de M2 chip en biedt nog meer prestaties en een nieuw opvallend dun ontwerp, een groter 13,6 inch Liquid Retina beeldscherm, een 1080p FaceTime HD camera, een geluidssysteem met vier luidsprekers, een batterij die tot 18 uur meegaat,1 en MagSafe opladen. Nu verkrijgbaar in vier prachtige afwerkingen – middernacht, sterrenlicht, zilver, en ruimtegrijs

Gloednieuwe MacBook Air met M2 vanaf vandaag te bestellen

Nieuw ontwerp mogelijk gemaakt door M2

MacBook Air is helemaal opnieuw ontworpen rond M2 en heeft een nieuw ontwerp dat vanuit elke hoek opmerkelijk dun is. Met een duurzame, geheel aluminium unibodybehuizing die ongelooflijk stevig aanvoelt en gemaakt is om lang mee te gaan, is hij slechts 11,3 millimeter dun, weegt hij slechts 2,7 kilo, en levert hij een verbazingwekkende volumevermindering van 20 procent ten opzichte van de vorige generatie.

Nog energiezuiniger dan voorgangers en concurrentie

Met de energiezuinigheid van M2 zijn alle mogelijkheden van MacBook Air ingebouwd in een stille, ventilatorloze vormgeving. Behalve in zilver en space grijs is MacBook Air nu ook verkrijgbaar in twee prachtige nieuwe afwerkingen: middernacht en sterrenlicht.  Met MagSafe hebben gebruikers een speciale oplaadpoort die gemakkelijk aan te sluiten is en tegelijk MacBook Air beschermt als hij in het stopcontact zit.

MacBook Air M2 heeft ook twee Thunderbolt poorten voor het aansluiten van allerlei accessoires, en een 3.5 mm audio-aansluiting met ondersteuning voor koptelefoons met hoge impedantie. Bovendien heeft het Magic Keyboard een functierij over de hele hoogte met Touch ID, en een ruim, toonaangevend Force Touch trackpad.

MacBook Air met M2 13,6-inch Liquid Retina-display

De nieuwe MacBook Air heeft een prachtig 13,6-inch Liquid Retina beeldscherm, dat dichter naar de zijkanten en omhoog rond de camera is verbreed om plaats te maken voor de menubalk. Het resultaat is een groter scherm met veel dunnere randen, zodat gebruikers meer schermruimte hebben om hun inhoud in levendig detail te bekijken. Met een helderheid van 500 nits is het ook 25 procent helderder dan voorheen. MacBook Air ondersteunt nu 1 miljard kleuren, zodat foto’s en films er ongelooflijk levendig uitzien.

Geavanceerde camera en audio op de MacBook Air M2

MacBook Air bevat een nieuwe 1080p FaceTime HD camera met twee keer zo hoge resolutie en prestaties bij weinig licht als de vorige generatie. In combinatie met de verwerkingskracht van de geavanceerde beeldsignaalprocessor op M2 zien gebruikers er geweldig uit tijdens videogesprekken.

MacBook Air heeft ook een geluidssysteem met vier luidsprekers. Om in zo’n dunne vormgeving te passen zijn de luidsprekers en microfoons volledig geïntegreerd tussen het toetsenbord en het beeldscherm – en dat alles zorgt voor een nog betere audio-ervaring. Een array met drie microfoons vangt zuiver geluid op met geavanceerde beamforming-algoritmen, terwijl de luidsprekers een betere stereoscheiding en vocale helderheid produceren. MacBook Air ondersteunt ook meeslepende Spatial Audio voor muziek en films met Dolby Atmos.

Meer prestaties met MacBook Air met M2

Met de M2 chip begint de volgende generatie Apple silicium voor de Mac, die de baanbrekende prestaties, energiezuinigheid en mogelijkheden van M1 nog verder uitbouwt. Van multitasken tot het maken van boeiende beelden, MacBook Air met M2 is alles wat gebruikers zich kunnen wensen in ‘s werelds best verkochte notebook.